Köp kombucha-SCOBY för egen tillverkning av kombucha: kombuchakultur – SCOBY – volgasvamp – kombuchasvamp – tesvamp.

2014-08-05 20.00.55

För 150 kr inklusive frakt, får ni en kombucha-SCOBY med startvätska. Hos mig bor de i höga gamla konserveringsglas, som ni ser på bilden här jämte, eller bättre på bilderna i mitt infoinlägg om kombucha. Där finns även infon om hur du sköter din SCOBY och gör kombucha. Kärt barn har många namn, och kulturen kallas för kombucha (vilket egentligen är drycken man får), kombuchakultur, SCOBY, kombucha-SCOBY, tesvamp, volgasvamp och kanske finns fler namn.

13 dec 2018: Just nu finns några SCOBYer.

OBS: Jag uppdaterar här vid alla förändringar och har inte möjlighet att ställa intresserade i kö eller meddela via privat email när det finns nya SCOBYer då det är för många som frågar om detta – och snabbt skulle skapas köer på många hundra personer.  Så håll utkik här. Ofta kollar jag om jag kan skörda nya SCOBYer på söndagar. 

150 kr inkl frakt, och då ingår 1 dl färdig kombucha/startvätska.

SCOBYn som jag skickar är ca 10 cm i diameter.

SCOBYn skickas 1 dl färdig kombucha i flera påsar, vilket visat sig fungera bra. Läs om hur man gör i infoinlägget.

En SCOBY kan göra satser på 2-3 liter. Startpaketets begränsade mängd färdig kombucha gör att första satsen blir på ca 1 liter. Av denna liter kan du dricka 8 dl, och ta 2 dl för att starta en ny sats på 2 liter.

Det bildas nya SCOBYer på ytan vid varje bryggning i stort sett, om man inte rör runt, och även om de nya SCOBYerna kan vara tunna eftersom de vanligtvis inte står så länge, så funkar de bra.

SCOBYn sänds mån-ons. Jag sänder även inom hela Norden för samma fraktpris (d.v.s. frakt ingår).

När man beställer, och jag har fått postadress, skickar jag per mail ut alla uppgifter som behövs för att betala. Betalning sker i förskott till mitt bankkonto via kontoöverföring eller Swish. Jag skickar aldrig innan betalningen har nått mitt konto, men alltid så fort det bara går så fort betalning registrerats hos mig.

Kulturen bör tas om hand direkt vid ankomst, och inte bli liggande onödigt länge. Just kombucha klarar sig längre än t.ex. kefir, men det är alltid bra att låta dem vara så kort tid som möjligt i försändelsen. Förvara i normal rumstemp och inte i kylskåp om den ska vänta några timmar eller så. SCOBYn trivs bäst i rumstemperatur.

För att beställa, kontakta mig på emma(a)wildrag.se. Tänk på att lagret snabbt kan ta slut, så när ni fått svar av mig, svara så snart ni kan, annars kan andra hinna beställa. För att få direkt orderbekräftelse, bifoga era adressuppgifter. Emaila INTE via MMS. Det går inte att svara er då. Jag får en hel del mail där avsändaren har klickat på min mailadress via telefon och sedan skickat mail via MMS i stället för via emailkonto.

Jag säljer även mjölkkefirgryn (tibetansk svamp, kefirkorn, kefirkultur) och jun-SCOBYer.

2014-08-05 20.10.27

26 svar på ”Köp kombucha-SCOBY för egen tillverkning av kombucha: kombuchakultur – SCOBY – volgasvamp – kombuchasvamp – tesvamp.”

  1. Det är lite olika, men det är inte 100 % av tiden som jag använder ekologiskt te. Det har ingen särskild betydelse mer än för den kombucha man gör för tillfället, så vill man dricka ekologisk kombucha, så köper man ekologiska produkter.

 1. Hej ! Vill gärna köpa en kombuchasvamp av dig var och beställer jag.
  Med vänlig hälsning,
  Rossana Topalovic

  1. Hej! Mailadressen står i ovanstående inlägg, men här är den igen: emma(a)wildrag.se. Maila din beställning på den adressen (just nu finns några SCOBYer men de tar nog slut väldigt fort).

  1. Hej! Det står i blogginlägget ovan, längst ned. Man mailar mig på emma(a)wildrag.se (byt ut (a) till snabel-a eller klicka direkt på länken i blogginlägget) och beställer. Bifoga fullständig adress för snabb hantering. Mer info finns i blogginlägget ovan. 🙂

   1. Priset står längst upp i meddelandet samt i texten där det står att SCOBYerna för närvarande är slut. Jag kommer att uppdatera så snart jag har igen. På kort tid har jag fått hundratals beställningar så det tog helt slut. Jag har nya på odling, men kan inte sälja eller ta emot beställningar förrän jag vet att de blir bra och går att skicka.

 2. Jag har fått min Kombucha svamp och den har fått sitt te. Svampen var överraskande stor och fin. Tack för den.?
  Anita Persson

  1. Har fått kontakt nu, men det verkar som att wildrag-adressens server har strulat lite. Om man inte kommer fram, prova att maila igen senare.

  1. Hej. Ja, jag har några just nu. Om du mailar ditt namn och adress till cc(snabel-a)hotrag.se (mailadressen finns som kickbar i inlägget också) så mailar jag sedan en orderbekräftelse med betalningsuppgifter.

   Jag såg sedan att du hade lämnat adress i kommentarerna, så jag har mailat dig. Jag tog bort den kommentaren. Allt som skrivs i kommentarer på bloggar syns för alla så det är bra att inte lämna ut adress i annat än via mail.

 3. Hej! Jag har en Kombutchasvamp men fick ingen ny svamp men istället små gröna tre st öar av mögel på ytan när jag försökte göra en sats. Är det giftigt? Är rädd och vill inte dricka det! Jag misstanker att det var för varmt eller att det var för lite lyft för jag ställde den i en garderob. Vet inte om jag kan försöka igen med samma svamp? Vill helst betälla en ny svamp.

  kan du sälja en svamp till mig?

  1. Hej! All information jag har fått gällande mögel är att man ska slänga alltihop och inte dricka av kombuchan eller använda SCOBYn igen. Om det alltid är ett måste, kan jag inte svara på, men det är en information jag har hittat när jag googlar.

   Själv har jag aldrig haft problemet.

   Jag ska byta på 4 burkar idag, och kommer att uppdatera det röda stycket längre upp sedan. Där står vad jag har i lager. Om du tittar där om några timmar, så finns det nya.

   När jag har i lager så är det bara att att skicka ett mail och beställa 🙂

  1. Hej! Ja, jag har kvar. Se det röda stycket i början av inlägget, där står aktuellt lager. Jag uppdaterar det stycket vid varje förändring av lagret. Du kan där se om jag råkar ha några med skönhetsfel eller så inne också. De är lite billigare.

   Maila på cc(a)hotrag.se eller emma(a)wildrag.se för att beställa.

  1. Hej! Ja, jag säljer än. Ibland, om jag får många kunder, så behöver de växa till sig lite, men jag har kvar och de växer på. Just nu har jag så jag kan sälja.

   Maila mig gärna på cc(at)hotrag.se

  1. Hej! Ja, jag har ännu några. Maila gärna på emma(a)wildrag.se eller cc(a)hotrag.se om du vill beställa. Vid beställning får man en orderbekräftelse med alla uppgifter som behövs för betalning (förskott till konto). Där står också att jag förbinder mig att skicka så snart det går efter att jag fått betalt.

   Jag postar mån-ons. Ej tors-lör eftersom SCOBYn inte ska ligga på posten över helgen. Söndagar kan jag inte posta eftersom vår låda inte töms här då tyvärr, annars hade jag ju självklart postat då också.

Kommentera: