iHerb

Trots att det nu tas ut moms på allt som kommer till Sverige från länder utanför EU, så lönar det sig att handla på iHerb, som är en webbutik för hälsokost, tillskott, make-up m.m. och som ligger i USA.

Här köper jag en del make-up och en del kosttillskott eftersom det går att hitta saker som inte finns här, eller helt enkelt har ett pris som passar bättre när man har mycket låg inkomst.
 • Beställ för max 1 500 kr (räkna in frakt för säkerhets skull) för att betala enbart moms. Då posten för närvarande tar 75 kr i administrationsavgift så är det smart att beställa för så nära 1 500 kr som möjligt. Observera att du kan välja land/valuta, så att du ser priser och totalkostnad i SEK.
 • Över 1 500 kr, så får man även betala tull, och då ökar administrationskostnaden.
 • Frakten från iHerb kan variera. Ibland är det gratis, ibland väldigt billigt, och ibland dyrare. De verkar ha olika erbjudanden och avtal med transportörerna. Jag har aldrig upplevt frakten som dyr.
 • Om du anger min kod (alla får en kod när de handlar på iHerb) – GEB637 – så får du 5 % rabatt på ditt köp. Nu gäller denna typ av koder även om det inte är ditt första köp.

 

6 svar på ”iHerb”

 1. Men har du haft problem med tull/skatt när du beställer från USA? Jag fick tull avgifter för första gången nägra månader sedan.

  Ja, det är svårt att vara totalt säker. Man får försöka kolla upp dem noga och inte köpa från vilken hemsida som helst.

  1. Jag har tullat 3 gånger av jag vet inte hur många beställningar. En gång när jag beställde för rätt lite, men annars när det låg på 80 dollar ungefär. Totalt sett så är dessa avgifter en droppe i havet, och nu när jag vet att inte beställa för mer än ca 320 kr, så har det hänt en gång på ett år (bestället flera gånger i månaden).

   Det dyra då är inte själva tullen, utan att posten tar en avgift på 100 kr för att ta hantera det här. Det blir man knäpp på…

 2. Rawfoodshop litar jag inte alls på. Som du säger, det är nästan för billigt för att vara bra. Dessutom fick jag agave some hade två etiketter (en klistrad över den andra) och den underst hade giltighetstid som hade redan gått ut. De förklarade bort det med att det hade markerats fel första gången. En annan varor hade en annan ursprungsland än vad det stod på hemsidan. Känns inte seriös.

  1. Intressant. Jag har lite misstankar om dem också, bl.a. p.g.a. priset, men också ett lite underligt bemötande när de missat att skicka till mig. De skyllde på Schenker, och ringde upp mig och sade att jag skulle dementera mina klagomål jag skrivit på deras FB-sida. jag gjorde så, eftersom jag trodde dem. Sedan när varorna skickades igen, följde jag noga paketet. Det tog EN HEL VECKA innan de hade lämnat in till Schenker. Närmare bestämt ett par timmar efter att jag åter mailat och undrat var varorna var. Sedan hände det liknande en gång till. Jag känner mig osäker på hur jag ska göra när det blir så här. Å ena sidan: dålig ekonomi och söker då lägsta pris på de varor jag vill ha. Å andra sidan vill man ju inte chansa med sin mat och hälsa.

   Attityden med de där förseningarna, avslöjar att man kanske inte är så nogräknad med annat heller. KAN vara så, eller inte. Men som du skrev, priserna är lite för bra för att vara sanna.

   Ett billigt alternativ är annars iHerb, där man kan hitta det mesta också, till de lägre priser de helt enkelt har i USA. Men vågar man lita på alla de märkena man inte alls känner till? Jag tycker det är hemskt svårt att veta hur man ska göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *