Surkål på rödkål, fadd smak.

I början trodde jag att jag hade lite otur med syrningen. Det blev nämligen fadd smak på surkålen. Jag kör ju med vassla från kefir, och kefiren är lite lynnig och gör inte alltid vassla av samma kvalitet. Särskilt inte i sommarhettan.

Det märktes rätt snart att det bara var med rödkål detta hände, och när jag och en annan GAPS:are pratade om det, visade det sig att hon hade samma erfarenheter: rödkål ger fadd surkål.

Så nu vill jag dela med mig av några kryddningar och tips för hur få med även rödkål utan att det blir fadd smak.

  • Krydda den med ingefära, koriander och spiskummin
  • Ta 1/3 vitkål och 2/3 rödkål. Krydda med fänkål och senapsfrö

De blev båda mycket goda. Jag har inte hunnit testa igen, men det är första gången jag får fram röd surkål som smakar riktigt fräscht och helt utan fadd smak.

Tricket är nog att ta uppfriskande kryddor, inte brödkryddor och annat lite ”kvalmigt”.

Om ni har användning för tips om rödkål, håll koll här, då jag troligen uppdaterar denna post om jag får fram mer bra kryddningar eller recept.

Kommentera: