Surdegsbröd glutenfritt?


Sourdough Bread OK For Celiac DiseaseFYI Living
.

Detta ska påpekas, gör INTE bröd tillåtet vare sig på Paleodiet eller GAPS. Stärkelse är inte gluten, och för GAPS går ju all stärkelse bort, medan spannmål i mängd och av förädlad sort, går bort på Paleodiet.

Artikeln meddelar att några italienska (brödälskande) forskare, kommig fram till att långjäst surdegsbröd är glutenfritt. I texten finner du länkar till några källor som bl.a. visar att det är säkert att äta.

Men, är du glutenintolerant, researcha själv noga så du vet vad du gör. Jag är inte intolerant, och äter ändå inte spannmål (kanske ibland, senare på WAPF, men då jag inte är glutenintolerant, får jag inga akuta problem även om det är jästbröd ens). Men jag tyckte att det var en intressant nyhet att förmedla.

Hur kan då brödet jäsa och hålla formen, är en fråga som ställs i artikeln. Tydligen är delar av molekylen kvar, och gör att denna egenskap finns kvar.

Men läs hela!

Sourdough Bread OK For Celiac DiseaseFYI Living.

Kommentera: