Söt surkålssallad & ratatouille

Dessa blev hemskt goda. Som vanligt är jag för ivrig med kryddandet, så ratatouillen blev lite för kraftigt. g i smaken.

Till salladen tog jag surkål (vildfermenterad med spiskummin, ingefära och koriander som kryddor), tärnat späck, tärnad cantaloupemelon (den nyttigaste av alla meloner, mindre söt, mer antioxidanter), 1 tsk nyslungad honung, lite kardemumma och kanel (mer av kanelen).

Jättegott! Det ligger tre rökta laxbitar där. De passade bra till, men är inte riktigt ok på GAPS, dels p.g.a. rökningen tror jag (om det är rökning i sig eller något annat som gör det, vet jag inte, men får för mig att hemrökt är OK) och dels p.g.a. att det är odlad lax. Ett undantag, men BRA passade det ihop med surkålssalladen!

Efter det, en ratatouille med lite raw Coconut Aminos (sojaliknande), vinäger och paprikapulver bland kryddorna. Även ett gäng torkade örter åkte ned. Tomatkross såklart, och 1 dl buljong. Lyckades tyvärr få för mycket kryddning, så det blev lite kraftig smak. Men God!

20130814_095139

Kommentera: