Butiker i eller nära Göteborg

Tänkte lista några butiker jag handlar i.

Ekostore

Ekostore ligger på Ekelundsgatan mellan Webbhallen och Vuxenhabiliteringen, och mittemot Perpetumgaraget. Här finner du det mesta. Frukt och grönt, charkdisk med en massa ost, gott om drickor, snacks och godis, mjöler, teer, kryddor i småpack, salt, kylvaror, bröd, fryst kött, korv och grönsaker m.m.

Jag brukar handla lite grönsaker här, liksom en del glutenfri pasta, drickor, Vivani vit blockchoklad (barnen älskar den och inte dyrt alls), chips med high oleic sunflower oil (olja med minimalt med linolsyra, finns mer och mer nu i USA, men sällsynt här). Jag kollar ofta deras 30 % i kyldisken och köper surkål, getyoghurt och liknande där.

De är inte superbilliga, men många varor är inte så dyra heller.

Fram

Fram har sin gamla butik på Nordensköldsgatan nära Linné (gå av hållplats Olivedalsgatan). De har även öppnat en ny butik i Haga, på Allén. De har inte alltid exakt samma priser, och den gamla är ofta något billigare om det skiljer. Jag handlar också helst i den gamla vid Linné då personalen är mycket trevligare där.

Detta är ett slags kooperativ, och de är riktigt billiga på mycket. De har samma slags utbud som Ekostore, fast här finns också ett stort sortiment kryddor och örter i lösvikt, samt nötter, frön, spannmål, baljväxter, torkad frukt o.s.v. i lösvikt. Här hittar man groddade dinkelflingor och veteflingor när det finns. De har inte samma stora utbud på kylvaror som Ekostore.

Hygienartiklar är billigare här än på Ekostore, ofta lika billiga som att köpa via internet. T.ex. Urtekram duschcreme eller tamponger.

När jag hinner, åker jag helst till Fram och handlar.

Bara bra mat

Ligger nära Olskroken. Rätt liten butik, men i stil med ovanstående. Jag hittade inget som var särksilt utmärkande prismässigt, men mycket trevlig personal (inte helt vanligt nu för tiden …). Här är enda stället jag har hittat makadamianötter till rimligt pris. Men det var ett tag sedan och jag vet inte om de har dem nu. Jag besöker inte butiken p.g.a. dess läge.

Inga köttprodukter här vad jag kunde se.

COOP Backaplan och Bäckebol

COOP har bra utbud på ekologiskt, och ofta bra priser. Här köper jag mörka russin (Änglamark), grönsaker om jag ändå är där, ketchupen från Änglamark har riktigt bra ingredienser också.

Ett av ställena jag funnit ok fryst sill på hittills också, sill fiskad där man vill, och inte i Östersjön. Andra stället är Willy:s.

På COOP Backaplan kan man hitta getmjölk (ej eko) från Dalsspira, och de billigaste KRAV-äggen i vanlig butik, ca 50 öre billigare per styck än andra ställen (köper numer direkt från en privatperson, så jag vet inte exakt hur mycket billigare de är nu).

COOP säljer även Bosarpkyckling och Kaprifolkött.

Kaprifolkött, butik Opaltorget

Av Kaprifolkött direkt, kan du köpa lamm, fläsk och nöt. Ben, tarm, lever, färs m.m. Helt ok priser. OBS att de inte saluför sig som gräsbetes, utan enbart KRAV. Det går att kolla upp enskilda bönder om man frågar.

Lamm är ofta gräsbetes naturligt, och grisar är ju allätare, men precis som vi bör de inte ”vältra sig i” spannmål och deras fett är tyvärr inte så bra sammansatt om de får spannmål och baljväxter som de ju ofta får, KRAV eller ej.

SO Larsson, Saluhallen

Här säljs Gröna gårdars gräsbetade kött! Bättre priser på själva köttet och benen än GG själva, men lite sämre på lever, talg m.m.

Jag köper all min färs här, samt ben för buljongkok eller till hunden 🙂

Eko-guide

Hittade en ekoguide! Här kan du hitta caféer, restauranger, butiker m.m. med ekoinriktning. Även second handbutiker. Ekoguiden.nu

One thought on “Butiker i eller nära Göteborg

Kommentera: