Bra och billig och smakar Roquefort!

2014-03-05 12.39.50

Ja, titta på denna innehållsförteckning! Inte trodde jag att det märket hade så bra ost.

2014-03-05 12.39.58

Nu får ni gärna meddela mig varför den inte helt sonika kallas Roquefort, när den har exakt rätt ingredienser. Kanske måste den tillverkas på rätt ställe för att få kallas så? Den ska ju lagras i speciella grottor och det har nog inte hänt här.

För oss mindre nogräknade, så är det en positiv överraskning. Liknar ett mellanting av Danablue (som också har samma kultur, Roquefortkulturen men är gjord på pastöriserad komjölk) och äkta fin Roquefortost.

Under 200 kr/kg, medan den äkta kostar 300-500 kr/kg.

Hur hittade jag denna då? Jag hade ju gett upp att hitta en svensk ost som är så lämplig. Jo, av någon frustrerad slump vände jag nervöst på en ost, medan jag funderade på om jag skulle köpa den färdigpackade osten för nära 300 kr/kg eller ej. Och så såg jag.

Gott för oss paleosar som fuskar med lite mejeri av bättre sort ibland, och helt tillåtet för alla som klarar det, om man följer GAPS, WAPF, glutenfritt, SCD o.s.v. Kanske är den även laktosfri, det borde den vara.

Smakade på den nu. En skiva rökt rådjur, ost och torkad tomat, en skiva rökt rådjur till. MUMS!

Kommentera: