Var med och påverka utbudet!

Vi är ju många som velat köpa Great Lakes gelatin, eller Green Pastures fermenterade torsk- och rocka-leveroljor. De senare går att hitta, rätt dyrt, men ändå överkomligt. Gelatinet däremot har varit så dyrt att det inte varit motiverat att köpa. Kan gå uppemot 400 kr för en burk.

Men så mailade jag iHerb och frågade om de inte kunde ta in gelatinet i sitt sortiment. Fick då en adress dit man skulle skriva om just sådant här (pd@iherb.com). Ta med länkar till tillverkarens produktsida och så mycket info du kan, var budskapet.

Jag gjorde så, och nu:
Great Lakes produkter på iHerb.com
Hurra! Nu kan vi köpa en burk för i dagens valuta, 108 kr. Fraktfritt under oktober 2013 (köp över 40 dollar, vikt under 1,81 kg) annars 4 dollar i frakt.

Eftersom Green Pastures fermented cod liver oil och skate liver oil också är rätt dyra, och köps från ställen med ganska dyr frakt, så tänkte jag göra ett försök att få iHerb att ta in dessa också. Så jag mailade igen. Förklarade hur nöjda vi var att ha fått gelatinet och att det är fint att de lyssnar på sina kunder. Länkade till Green Pastures informationssidor och bad iHerb ta in produkterna, i första hand den vanliga torskleveroljan och motsvarande från rocka.

Och nu fick jag detta svar:

Dear Customer,

Thank you for contacting iHerb!

Your product suggestion could be a great fit for our company, and I have forwarded your email to the appropriate buyer in our Purchasing department. It will be added to our long list of possible brands and items to add.

Have a healthy day!

-Zack

Så nu vet vi att det är rätt lätt att påverka i alla fall iHerb. Nu väntar jag bara på att de tar in oljan 🙂 Hoppas det kommer gå lika bra som med gelatinet. Tog ett par månader.

Kommentera: