Gårdsbutiker, självplock & liknande

Här listar jag ställen dit du själv åker till en gård eller slakteri och köper kött eller grönt och annat. Tipsa mig gärna om fler ställen!

Hållbar Hälsa

Trevlig grönt-försäljning i Svenshögen (i skogarna vid Ucklum, efter Spekeröd, några mil norr om GBG). Har egna odlingar och har därför rätt bra priser på det. Dyrare med importerat som paprika och citron. Säljer även tillskott, godis, teer m.m. Kan leverera hem till dig, se sidan om hemkörning inom GBG-området.

De har även ett litet café, där du får världens godaste kaffe (eller clipper-te), rawfoodbakverk, gröna smoothies m.m.

Bosses trädgård

Ligger i Ödsmål liten bit från Stenungsund, hållplats Starrkärr. Kör genom Stenungsund, fortsätt bara ut mot Ödsmål ända tills du ser en skylt på vänster sida. Ej KRAV-ansluten men kör obesprutat och har ägg från höns som får gå ute. Billig på superfin vitkål, gurka, ägg, isbergssallad m.m. Vitkålen av sommarvariant, ger otroligt fin spontanfermenterad surkål. Som alla gårdsbutiker, dyr på importerat som paprika och sådant.

Hade mycket billig nyslungad honung, 65 kr för 700 gram. Jag köpte rubbet och fryste in! Nu har jag inte besökt Bosse på kanske ett år, men han är helt klart värd att åka till för de som inte bor för långt bort, eller om man har vägarna förbi. För mig blir det kanske lite väl långt om jag inte just har vägarna förbi.

Kolhättans ekogård

Kolhättan ligger en liten bit från Stenungsund. Mycket trevlig produktion av kött från Highland cattle och hjort. Gräsbetes, vistas ute året om, slakteri på gården. Inte så billigt i jämförelse med exempelvis Gröna gårdar, men mycket fin kvalitet och otroligt fin djurhållning. Har även raw/kallrörd honung till normalt pris.

Kommentera: