Dagens trerätters eller vad man ska kalla det.

En liten deppdag igår och idag. Är man status quo-typen, så är avslut och ändringar inget vidare. Man blir vilsen och lite annat.

Så då blev det inget bloggande, och idag orkar jag inte skriva om något vettigt heller. Så jag bjuder på en bild på min middag. Dagens järn-rätt! Det är den typen av måltid som folk inte riktigt gillar, men det är som vanligt godare än man kan tänka sig, och bra mycket nyttigare än att trycka i sig Duroferon & friends.

Här presenteras:

Thai- och currykryddad grönsaksröra med räkor, svart rotsakssoppa och syrad vitkål och morot, med rå benmärg till förrätt.

 

Hade på lite näringsjäst (bjäst) efter bilden togs. I bakgrunden syns ett glas rödbetskvass med ofiltrerad rå vinäger i, samt en hutt holiferm och mina tillskott som numer blir färre och färre förutom kaliumet som blir mer och mer.

Röran är gjord på diverse grönsaker som jag tyckte passade och som först (före kryddning och det blöta) frästes lite i gåsfett. Ungefär dessa ingredienser hade jag: Västeråsgurka som legat för länge för att syras, men inte var dålig, orange blomkål, broccoli, lök, purjo, bladselleri, paprika, örter, tomatkross, lite buljong, salt, paprikapulver, spiskummin, ingefära, vitlök, koriander o.s.v. När den var klar hade jag i räkorna som då alltså tjänar som köttfaktor för blodet i soppan.

Soppan är buljong där det kokt fänkål, selleri, blomkålsmärg (släng aldrig blast eller mittstockar). Kryddat medsalt, peppar och bockhornsklöver och lite örter som mynta och rysk dragon (köp inte rysk dragon, den smakar inte dragon – se upp när det är billigt!). När soppan var klar, hällde jag i en dl blod och rörde tills det blev brunt (= tillagat men inte mer, vi ska inte koka sönder denna fina råvara)

2013-08-01 15.52.03

Tyvärr ser det ju trist ut. Räkrätten såg riktigt färgglad och restaurangaktig ut här när jag fotade. Synd jag inte såg direkt när jag tagit bilden, för nu är det så att säga – fössent 😛 Och de syrade morötterna var inte aprikos, utan fräscht orange.

Kommentera: