Dagens goda

Får väl ha lite motvikt till dagens Mr. 8 armed Factor M. Han var kanske lite läskig om man inte är hardcore-makrofag som jag 😛

Fick lite kaklust och gjorde dessa. Finns inget recept, gjorde på känn. Tog lite hasselnötsmjöl, körde i mixerstavens minihacker till det började fukta sig och gå att trycka ihop. Tillsatte lite lagom med smör och honung och tryckte ut i formar. Gräddade detta i 175 grader i 10-15 minuter.

Sedan vispade jag en äggvita med honung (skulle inte tillsatt så mycket honung direkt, för det blev inget hårt skum som tänkt). Det blev lite mycket, så jag delade på hälften och öste i hasselnötsmjöl och vanilj så det precis gick att forma. Tryckte fast på mina formar. Det som blev över, där tog jag hasselnötsmjöl och bikarbonat och formade kakor.

In i ugnen igen, och eftersom allt blivit så mjukt men ändå börjat få färg, så satte jag på 125 grader varmluft. Det skulle jag nog inte gjort med dessa, för toppingen skulle nog varit mjukare. Småkakorna blev sådär, jag tror jag skippar äggvita i fortsättningen.

Gott och vackert och början till ett recept. Kongresser/korsbiskvier/kronkakor är min favorit, och detta ska utvecklas till sådana 🙂 Återkommer med recept om det blir färdigutvecklat. Men ni kan ju, som jag, utgå från mitt experiment.

2013-07-30 17.07.16

Kommentera: