Dagens bloood! :D

Jepp. De som känner mig, vet att jag äter blodmat varje dag. Alltid ihop med lite muskelkött, för att få köttfaktorn, vilken hjälper hemjärn att tas upp. Man göre sig icke besvär med ”något surt”, eftersom det sura, C-vitamin, juice o.s.v. hjälper icke hemjärn att omvandlas till hemjärn, och på så sätt göra att upptagfet ökar då hemjärn tas upp lättare än icke hemjärn. Så ta lingon till för att det är gott (om ni tycker det, jag gör det inte).

Det blir 5 dl blod i veckan, 1 dl varje vardag. På helgen tar jag lever i stället. Och jag har fått riktigt optimala järnvärden nu, och har kastat alla järntillskott 😀

Detta gjorde jag idag:
Mixade 30-50 gram späck med 1 dl blod, min köttfaktor (idag 30 gram lammkött för ovanlighetens skull, brukar ta skaldjur) och en överbliven äggvita. Tillsatte dragon, mald bockhornsklöver och havssalt. In i ugnen typ 30 minuter på 175 grader.

Det blev gott! Mycket bättre än när jag förut gjorde utan fett och aldrig köttfaktorn i. Kanske var det just köttet jag kunde skippat nu dock. Provar nästa gång.

Till det, en soppa på oxbuljong, riktigt fet och med mycket gelatinämnen. Detta är extra läkande för tarmen, och ger allt man lagar på det en känsla av att man tillsatt grädde. Görs lätt genom att man köper ”fula slarvben” och kokar buljong på. När den är klar och man tagit eventuellt kött: MIXA! Lite blomkål och butternutpumpa och mixa igen, gör en god soppa, och det var lite vad jag gjorde nu, fast jag tog även lite selleri och fänkål som gjorde den lite grynig. Och ja just ja, jag tog kålrot i stället för butternut. Krydda som man vill, lite mynta, oregano, paprikapulver… Havssalt (idag Döda havs-salt).

Jämte dessa skapelser, ser ni min WILD-fermenterade vitsurkål, kryddad med brödkryddor, d.v.s. kummin, anis och fänkål. Visst ser min blodpudding kul ut, men den var god, och framför allt gör den gott 😛

2013-07-25 12.33.08

Kommentera: