Boktips från Matt Stone! Gratis just nu! Kvinnohormoner!

Eftersom böckerna jag får tips om, oftast är ”gratis just nu”, hinner jag inte läsa och recensera. Så ni får ett oläst tips.

Image1The Female Body Blueprint: A Guide to Understanding Hormones and Thyroid Health heter boken som är skriven av Josh Rubin och Jeanne Rubin. Den handlar om allt från hormonobalanserna hos ungdomar med för tidig pubertet, till PCO, infertilitet och sköldkörtelproblem.

Om man läser den engelska texten om boken på Amazon, så verkar det som att de kommer försöka att både gå igenom hur problemen uppstår och hur man löser dem.

Jag ser fram emot att läsa denna bok, och gissar att eftersom det är Matt Stone som tipsar om den så kommer vi slippa det gamla vanliga om lowcarb eller för mycket om hormonkrämer och annat som riskerar att störa den naturliga balansen. Ja, jag tror faktiskt inte på progesteronkrämer och sådant, om det inte är absolut nödvändigt. Allt som tillförs så, påverkar naturligtvis kroppen, och riskerar att störa och stänga ned den egna produktionen, och göra att en del kommer få ännu svårare att balansera på riktigt.

Jag köpte den genast. $0,00 kändes rätt ok faktiskt. 🙂 Det kommer att bli spännande att läsa denna.

Uppdatering 24/2 -15: Det uppstod en liten diskussion i en av Matt Stones trådar, om att råden verkar vara rätt lowcarb och GAPS-iga. Jag har fortfarande inte läst, men ville ändå tillägga ifall någon annan tolkar lika. Den som läst, sade att författarna avråder från stärkelse, då även såklart potatis. Författaren var i tråden och kommenterade med att det avråds från att äta ”på fel sätt”. Det får mig att tro att boken kanske inte är helt lättolkad. Vad ni än gör, gå inte tillbaka till lowcarb om det inte fungerade, och läs noga, ifall det är så att tipsen inte ges tillräckligt tydligt. Jag ska försöka, om jag kommer ihåg, att uppdatera igen när jag läst boken själv. Håller på med en Lott-bok just nu som strax är klar.

This entry was posted in Boktips.

Kommentera: