Amazing Thai, centrala Göteborg

En gång förra året åt jag här. Vet inte om jag gör om det. Maten var visserligen god, men det fanns en del övrigt att önska.

Restaurangen är en thairestaurang som serverar vanliga rätter från meny, lunchbuffé med färdiga rätter, och på kvällar och helger finns det den BBQ-buffé som vi GAPS-are och paleolitiker är ute efter. Här kan vi alltså plocka åt oss de råvaror vi kan äta, och sedan be kocken tillaga. Såser, ris, nudlar, fel grönsaker: strunta i dem och ät det du gillar och kan!

Nu är inte minnet helt klart angående såserna här, eftersom det var ett tag sedan, och jag på den tiden åt sås. Men jag har för mig att det var som på Bamboo: man tar sås själv och inget tillsätts under wokningen. Men OBS! – kolla av det själva, så ni får stopp på kryddandet om det tillsätts annat än olja och vatten vid tillagningen.

Jag har alltid med mig färdigbland GAPS-ig sås som jag häller på (se ingredienser längre ned) vid bordet.

Som jag minns det, fanns ingen salladsbuffé här. Inte heller några fria räkchips (jag fick in en mindre skål när jag bad om det – gratis) men det kanske inte spelar någon roll för just oss som ändå inte kan äta det. Efterrätten var glassbuffé med mängder av såser och strössel. Även frukt. Som vi inte kan äta om det är konserverad coctailblandning, aprikoser, päron o.s.v. men går bra om det är melon (gärna då för maten då frukt inte är så bra efter). Populärt med efterrättsbuffé för den som vill och kan ta sådant. Kaffe ingick! Men inte vatten. Jag fick vatten gratis ändå när jag frågade ”Va, kostar kranvatten utan is?”.

Priset var 165 kr, trots att det stod 175 på hemsidan. Så ni får gissa er till att det ligger där i närheten 🙂

Du får en förrätt serverad vid bordet: kycklingsatay med jordnötssås. Som vi inte kan äta – såklart. Sås och sås = glutamat, socker, stärkelse och mer av desamma.

Här, liksom på Bamboo, är det trist personal. Två damer sitter vid entrén och tittar på en hela tiden. Kocken var en tonåring som stod med keps och iPhone! Han spelade eller surfade på luren oavbrutet när han inte hade något att tillaga. När jag frågade var salladsbuffén var, pekade han på glassen och återgick snabbt till sin telefon.

Det kunde varit en lite lyxig känsla i restaurangen (det är inte lunchhaksstuk) men det känns smutsigt och nedgånget. Vi satt jämte ett fönster som var fullt av damm och tätat med taffligt ditpytsad silikon som nu var totalt täckt av damm. Kändes inte så fräscht.

BBQ (buffén där du tar råvaror själv) serveras bara på kvällar och helger. Enligt hemsidan börjar de sitt kvällsöppet 17:00 på vardagarna, 16:00 på lördag och 17:00 på söndag. BBQ-buffén sägs serveras just ”alla kvällar i veckan”, men jag åt på en lördag kl 13:00 så det kanske inte stämmer riktigt. Jag skulle ringa före och kolla!

Ingredienserna är desamma som på Bamboo på ett ungefär, d.v.s. diverse grönsaker, fläskkött, nötkött, lamm, crabfish, bläckfisk, räkor, kyckling. Och jag har för mig att det ingick musslor också. Maten var bra tillagad, inget fel på det alls.

Plus & minus

+ Man kan välja fritt och slipper tillsatser.
+ Vällagad mat.
+ Lamm finns alltid vad jag minns (det finns inte vid lunch på Göteborg WOK t.ex.)
+ Musslor och bläckfisk finns.
+ Vanliga småräkor finns alltid. På Göteborg WOK finns det inte alltid vid lunch, har sett utbudet två gånger, ena utan vanliga räkor (då hade de bara jätteräkor med skal).
+ Ligger bra till, lätt att ta sig till med bil eller lokaltrafiken (Vasagatan ner mot Heden, där White Corner låg förut).
+ För ditt normalätande sällskap: glassbuffé!

– Vätska ingår inte.
– För den som vill äta normalt: räkchips ingår inte heller.
– Jobbig personal.
– Inget är ekologiskt såklart, och oljan de steker i är vanlig matolja. Detta har jag lite överseende med enstaka gånger, då det mer skadar på sikt och när man äter regelbundet. Jag är mer noga med att inte göra avsteg vad gäller stärkelse, socker m.m.

Sammanfattningen blir: Godkänd restaurang för oss med GAPS. Man får ha överseende med vissa saker bara. Det som inte ingår, är ändå inte GAPS-igt, förutom om man vill ha vatten eller råkost (förbehåll för om de ändrat detta och nu serverar sallad). Bra läge så lätt att ta sig till. Tråkigt med trist personal, men som sagt: har man GAPS eller äter paleolitiskt, så får man nog ha lite överseende om man ska få något att äta alls.

Ta med egen sås som du gör av Raw Coconut Aminos, Ume Su (vinägerliknande historia på umeboshiplommon, se här: Vinäger på Umeboschi!) eller annan vinäger, kryddor som spiskummin, ingefära, koriander, bockhornsklöver och paprika. Lite olja i också om du känner för det. Ume su är lite söt, så vill man ha det men inte har Ume su, ta i lite raw honung!

Du finner deras hemsida här: Amazing Thai, och restaurangen ligger på Vasagatan 18, där gamla White Corner låg förr har jag fått förklarat. Nära från Heden eller hållplatserna vid Avenyn.

Kommentera: